Toolbox training

Safe onboarding
Gate Instruction

Meer kennis in het bedrijf met een toolbox training

Iedereen in het bedrijf moet voldoende kennis hebben. Er spelen veel thema’s op de werkvloer, waarbij veiligheid een van de belangrijkste thema’s is. Iedereen moet de werkzaamheden naar behoren uit kunnen voeren, zonder in gevaarlijke situaties terecht te komen. En wat als er wel een gevaarlijke situatie ontstaat? Dankzij een toolbox training weet iedereen welke handelingen er nodig zijn.

Verschillende onderwerpen te bespreken

Ieder bedrijf is anders. Daarom is het van belang om vooraf te bekijken welke onderwerpen er spelen. Je kan namelijk meerdere modules terugvinden tussen de trainingen. Het gaat te allen tijde om maatwerk. Als werkgever heb je hier voldoende inspraak in. Door de modules aan te passen aan het bedrijf, zorg je dat iedereen de werkzaamheden naar behoren uit kan blijven voeren en je de medewerkers meer kennis meegeeft. Iedere training is weer een stap in de goede richting. Let er daarom op welke varianten je klaarzet voor iedereen binnen het bedrijf, zodat ze direct aan de slag kunnen.

Enkele voorbeelden benoemd

Rondom veiligheid zijn er verschillende thema’s om uit te kiezen. Iedere module hanteert een bepaald onderwerp, zodat het overzicht bewaard blijft. Denk bijvoorbeeld aan hoe te reageren bij calamiteiten. Het liefste wil je gevaarlijke situaties voorkomen, maar niet alles is volledig te voorkomen. Medewerkers weten dankzij de training waar ze problemen moeten melden en wat zij zelf kunnen doen. Een ander onderwerp is het gebruik van beschermmiddelen. Vooral bij werkzaamheden met machines of bepaalde stoffen moeten medewerkers precies weten hoe ze deze moeten gebruiken. Zo zorg je dat alles naar behoren blijft verlopen op de werkvloer.

De verplichting van toolbox trainingen

Je kan je afvragen of het volgen van trainingen verplicht is. Het gebruik van een toolbox training is niet verplicht, maar iedereen op de werkvloer moet wel op de hoogte zijn van de wetten en regels die gelden omtrent veiligheid. Regelmatig moeten medewerkers daarom aantonen dat zij deze kennis hebben. Door gebruik te maken van een toolbox library weten medewerkers welke trainingen er beschikbaar zijn en welke veranderingen er doorgevoerd worden. De bijgeleverde informatie kan iedereen doornemen op ieder gewenst moment, zodat de kennis te allen tijde aanwezig is.

Op iedere manier leren

Maar hoe zorg je er dan voor dat iedereen de trainingen volgt? Met een groot aantal werkzaamheden op de werkvloer is er niet altijd tijd om vrij te nemen voor een cursus. Vooral als er meerdere mensen uit hetzelfde team de kennis moet verbreden. Bij een toolbox training kan iedereen op ieder gewenst moment de trainingen volgen en de bijbehorende vragen beantwoorden. Je kan het daarom vergelijken met e learning. Door middel van een app krijgen medewerkers meldingen als er nieuwe trainingen beschikbaar zijn en krijg jij als werkgever een melding als de trainingen afgerond zijn.

De resultaten bijhouden via het dashboard

Bij een toolbox training is het niet alleen van belang dat mensen de trainingen volgen die de veiligheid waarborgen. Ook wil je in de gaten houden wat de resultaten zijn. Je hebt hiervoor een eenvoudig dashboard beschikbaar. Via het dashboard kan je de resultaten in het algemeen bekijken, maar ook selecteren op basis van een team, individu of een locatie. Deze gegevens helpen jou om veranderingen aan te brengen of herinneringen te sturen voor de trainingen. Na verloop van tijd merk je dat jouw bedrijf beter verloopt en de veiligheid beter gewaarborgd blijft.

Safety
Safety Instructions

De voordelen van de trainingen op een rij

Maar welke voordelen zijn er dan te behalen aan een toolbox training? In tegenstelling tot de klassikale trainingen of online trainingen heb je meer dan alleen de trainingen tot jouw beschikking. Zo kan je hier ook alle belangrijke informatie terugvinden. Alle documenten en bijbehorende video’s staan overzichtelijk bij elkaar en zijn op ieder moment van de dag te raadplegen. Een ander voordeel is dat je meetings kan organiseren. Zo kan iedereen online het overleg bijwonen, zonder dat het veel kostbare tijd in beslag neemt. Het veiligheidsoverleg kan er wel aan bijdragen dat iedereen weer op de hoogte is van nieuwe regels.

Snel beginnen met de training

Het toepassen van een toolbox training kan dus grote voordelen voor jouw bedrijf opleveren. Doordat het voor iedereen eenvoudig te begrijpen is, kan je sneller tot nieuwe resultaten komen en weet iedereen hoe de veiligheid binnen het bedrijf werkt. Door over te stappen naar toolbox en de bijbehorende app, maak je alles voor iedereen inzichtelijk. Voordat je het weet, draait jouw bedrijf naar behoren en zijn de grootste calamiteiten verleden tijd.

Dit zeggen onze klanten over ons

“Onze medewerkers werken verspreid over heel Europa. Het is dus lastig om iedereen regelmatig bij elkaar te krijgen voor de verplichte toolboxen. Dat lossen we op met e-learning van eWorks, waardoor iedereen op afstand leert. Het veiligheidsbewustzijn is hierdoor toegenomen.”

Natasja Ausema, Kleinveld B.V.

“Met de toolbox library tillen wij onze veiligheidsinstructie naar een hoger plan en geven we onze operationeel leidinggevenden betere tools om het veiligheidsbewustzijn van onze monteurs te verhogen.”

Jos Verkerk, Orona

“De interactie met eWorks gedurende de ontwikkeling van de training was erg goed en prettig. Ze hebben een professionele aanpak en een goed oog (en oor) voor de doelstelling van de klant.”

Johan Wulder, Jumbo Maritime

Gate Instruction

Safety onboarding

Werk je medewerkers slim in met de safety onboarding van eWorks. Zo weet je zeker dat iedereen veilig aan de slag gaat.

DareToCare app

Tijdens het werk makkelijk veiligheidsmeldingen doen? Dat doe je met onze krachtige safety app. Ook heb je op de werkvloer eenvoudig toegang tot toolboxen, werkinstructies, handleidingen en alerts.

Safety escape truck

Met de safety escape truck train je veilig werken onder tijds- en groepsdruk. Het spel daagt spelers uit om op een snelle, leuke manier spannende opdrachten op te lossen en veilig te werken.