Toolbox veilig werken

Veilig onboarden
Poortinstructie

Een toolbox van Veilig Werken: alle ins en outs

Wil je iedereen binnen het bedrijf de juiste kennis meegeven op het gebied van veiligheid? Dan is het belangrijk dat er veel informatie en trainingen beschikbaar zijn. Aan de hand van verschillende modules leren medewerkers iedere dag weer wat bij en zijn er grote voordelen te behalen. De toolbox van Veilig Werken is een goede manier om dit te realiseren.

Wat is de toolbox precies?

Voordat je de toolbox van Veilig Werken kan implementeren is het belangrijk dat je een antwoord op de volgende vraag krijgt: Wat is een toolbox? Een toolbox is een plek waar je alle documenten en video’s kan plaatsen die van belang zijn om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. De wetten en regels veranderen voortdurend en iedereen moet hiervan op de hoogte zijn. Ook kan je in de toolboxen trainingen klaarzetten die medewerkers en leidinggevenden moeten volgen om de juiste certificeringen te behouden. De toolbox heeft hierdoor meerdere functies om gebruik van te maken.

Andere functionaliteiten van de toolbox

Een toolbox voor veiligheid heeft voor iedereen ook nog andere functies. Naast de trainingen en documenten is er ook extra informatie beschikbaar. Indien er gevaarlijke situaties ontstaan, kan iedere werknemer het stappenplan openen en de juiste handelingen uitvoeren. Tevens kan je via het dashboard de voortgang van de trainingen bijhouden. Zo zie je per locatie, afdeling of team wie de trainingen gevolgd heeft en wat de resultaten hiervan zijn. Je kan dan ook herinneringen sturen naar de mensen waarvan de trainingen nog open staan. Zo houd je het voor iedereen leuk en interessant om met veiligheid bezig te zijn.

Verplicht of niet?

Maar is het dan verplicht om de toolbox te gebruiken en de trainingen te volgen? De toolbox verplicht stellen binnen het bedrijf is een onderdeel waar je zelf veel inspraak in hebt. Je kan namelijk buiten de toolbox ook nog kiezen voor het volgen van klassikale lessen en een e learning. Echter is het volgen van trainingen en het organiseren van een veiligheidsoverleg wel verplicht gesteld door de Arbowet. Zonder deze trainingen en overlegmomenten kan het bedrijf de werkzaamheden dus niet uitvoeren. De toolbox library openstellen voor medewerkers laat jou dus wel aan verplichtingen voldoen.

Safety
Veiligheidsinstructies

Snel de eerste resultaten behalen

De Toolbox van Veilig Werken is heel eenvoudig te implementeren. Binnen een korte tijd weet iedereen binnen het bedrijf hoe het in zijn werk gaat en kan je de eerste trainingen klaarzetten. Hoewel het even wennen is om via deze weg te werken, heb je binnen een korte tijd de eerste resultaten zichtbaar. Iedereen binnen het bedrijf is op de hoogte van de regels rondom veiligheid en heeft de documenten in handen die nodig zijn in bepaalde situaties. Door snel over te stappen heb je ook sneller de resultaten die je wenst te hebben.

Dit zeggen onze klanten over ons

“Onze medewerkers werken verspreid over heel Europa. Het is dus lastig om iedereen regelmatig bij elkaar te krijgen voor de verplichte toolboxen. Dat lossen we op met e-learning van eWorks, waardoor iedereen op afstand leert. Het veiligheidsbewustzijn is hierdoor toegenomen.”

Natasja Ausema, Kleinveld B.V.

“Met de toolbox library tillen wij onze veiligheidsinstructie naar een hoger plan en geven we onze operationeel leidinggevenden betere tools om het veiligheidsbewustzijn van onze monteurs te verhogen.”

Jos Verkerk, Orona

“De interactie met eWorks gedurende de ontwikkeling van de training was erg goed en prettig. Ze hebben een professionele aanpak en een goed oog (en oor) voor de doelstelling van de klant.”

Johan Wulder, Jumbo Maritime

Poortinstructie

Safety onboarding

Werk je medewerkers slim in met de safety onboarding van eWorks. Zo weet je zeker dat iedereen veilig aan de slag gaat.

DareToCare app

Tijdens het werk makkelijk veiligheidsmeldingen doen? Dat doe je met onze krachtige safety app. Ook heb je op de werkvloer eenvoudig toegang tot toolboxen, werkinstructies, handleidingen en alerts.

Safety escape truck

Met de safety escape truck train je veilig werken onder tijds- en groepsdruk. Het spel daagt spelers uit om op een snelle, leuke manier spannende opdrachten op te lossen en veilig te werken.