Veilig werken app

Veilig onboarden
Poortinstructie

Aan de slag met de Veilig Werken app

Heb jij al eens gehoord van de Veilig Werken app? Het is een app waar veel bedrijven al mee geholpen zijn. Veiligheid op de werkvloer is een belangrijk thema, welke iedere dag weer aan bod komt. Dankzij de veiligheid kunnen werknemers hun werkzaamheden namelijk naar behoren uitvoeren en voorkomen dat de werkzaamheden stil komen te liggen door onder andere gevaarlijke situaties. Maar hoe gaat de app precies in zijn werk? En hoe zorg je ervoor dat iedereen de informatie goed doorneemt?

Belangrijk voor de bedrijfsvoering

De Veilig Werken app is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Iedere dag zijn medewerkers bezig met een groot aantal werkzaamheden waar de veiligheid gewaarborgd moet blijven. Denk hierbij niet alleen aan het gebruik van machines, maar ook het toepassen van de juiste hulpmiddelen en het aangeven van gevaarlijke situaties bij klanten. De wetten en regels rondom de veiligheid veranderen voortdurend, waardoor iedereen binnen het bedrijf de kennis up to date moet houden. De app is hier een belangrijk onderdeel van.

Veel functies in de app

De veiligheidsapp heeft een groot aantal functies, welke het bedrijf voordelen op kunnen leveren. Denk aan het goed communiceren over veiligheid. Door alles via de veiligheids app te laten verlopen, kunnen andere medewerkers zien welke vraagstukken er spelen. Zo is er ook sneller een oplossing voor te vinden. De gemaakte meldingen kan je eenvoudig volgen door erop te klikken. Medewerkers kunnen dan via de app ook alle beschikbare informatie omtrent de thema’s doornemen, zodat er meer kennis is over het onderwerp en de eventuele vervolgstappen.

Informatie delen met ieder team

De Veilig Werken app werkt daarom ook als een toolbox library. In eerste instantie zijn alle documenten en andere gegevens beschikbaar voor iedereen die binnen het bedrijf werkzaam is. Ook kan je als werkgever bepaalde informatie delen met de teams die hierover gaan, zodat deze direct actie kunnen ondernemen. Voor werkgevers levert dit direct grote voordelen op. Zo krijg je controle over de processen en veiligheid en kan je de rapportages inzien per project, team of locatie. Ook houd je eenvoudig bij wie de documenten doorgenomen heeft. Je kan dus ook bijhouden welke werknemers achterlopen met de thema’s en hier beter op inspelen.

Safety
Veiligheidsinstructies

Alles regelen in de app

Om de Veilig Werken app zo goed mogelijk te gebruiken, is het van belang dat je als eerste bekijkt welke thema’s er spelen op de werkvloer. Je kan de modules namelijk eenvoudig aangeven in de app, zodat deze beschikbaar zijn. Heb je een bepaalde module niet nodig? Dan hoeft deze ook geen ruimte op het scherm in te nemen. Ook kan je regelmatig een toolbox meeting organiseren, zodat iedereen snel op de hoogte is van eventuele veranderingen.

Dit zeggen onze klanten over ons

“Onze medewerkers werken verspreid over heel Europa. Het is dus lastig om iedereen regelmatig bij elkaar te krijgen voor de verplichte toolboxen. Dat lossen we op met e-learning van eWorks, waardoor iedereen op afstand leert. Het veiligheidsbewustzijn is hierdoor toegenomen.”

Natasja Ausema, Kleinveld B.V.

“Met de toolbox library tillen wij onze veiligheidsinstructie naar een hoger plan en geven we onze operationeel leidinggevenden betere tools om het veiligheidsbewustzijn van onze monteurs te verhogen.”

Jos Verkerk, Orona

“De interactie met eWorks gedurende de ontwikkeling van de training was erg goed en prettig. Ze hebben een professionele aanpak en een goed oog (en oor) voor de doelstelling van de klant.”

Johan Wulder, Jumbo Maritime

Poortinstructie

Safety onboarding

Werk je medewerkers slim in met de safety onboarding van eWorks. Zo weet je zeker dat iedereen veilig aan de slag gaat.

DareToCare app

Tijdens het werk makkelijk veiligheidsmeldingen doen? Dat doe je met onze krachtige safety app. Ook heb je op de werkvloer eenvoudig toegang tot toolboxen, werkinstructies, handleidingen en alerts.

Safety escape truck

Met de safety escape truck train je veilig werken onder tijds- en groepsdruk. Het spel daagt spelers uit om op een snelle, leuke manier spannende opdrachten op te lossen en veilig te werken.